Menu

Wie ben ik

Hallo, ik ben Ellen

Ik ben 32 lentes jong en groeide op in een oude boerderij tussen de velden te Berlaar. Al van jongs af aan voelde ik me sterk verbonden met de natuur en was ik graag buiten. Ik genoot ervan om de mooiste boeketjes te maken met veldbloemen, met mijn crossfiets door onze tuin te razen, heksensoep te maken en kampen te bouwen met mijn broer.

Sinds 2015 ben ik werkzaam binnen de zorg als ergotherapeut. Elke dag opnieuw sta ik, met een hart vol enthousiasme, tederheid, geduld en nog zoveel meer, klaar voor volwassenen met een beperking. Samen kaarsen maken, schilderen, tuinieren, koken,… Het is een job waaruit ik voldoening haal en enorm veel waardering voor krijg maar die ook de nodige energie en flexibiliteit vraagt. Dankzij mijn huidige job heb ik mijn groene vingers meer en meer ontdekt in het tuinproject.

"Every flower blooms in it’s own time" - Ken Petti

Mijn kennis rond bloemen en planten was echter nog heel beperkt en ik kreeg honger naar meer...

Zo besloot ik om in 2020 aan een nieuw avontuur te beginnen en startte met de opleiding Florist bij Syntra in Antwerpen Berchem. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open! In april 2022 heb ik uiteindelijk de sprong gewaagd om in bijberoep te gaan, en zo mijn passie verder te delen met anderen!

Ondertussen heb ik mezelf nog een extra uitdaging gegeven en ga ik me nog meer verdiepen in de plantenwereld via de opleiding Herborist aan de Europese academie!

Fleurige groet

Ellen